Andra AP-fonden har av den globala ägarstyrningsorganisationen, International Corporate Governance Network (ICGN), tilldelats den prestigefulla utmärkelsen ”2021 ICGN Global Stewardship Disclosure Award”.

ICGN tilldelar Andra AP-fonden ”2021 ICGN Global Stewardship Disclosure Award” för fondens hållbarhetsrapportering. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram de investerare som ger verklig inblick i sina förvaltningspolicyer och hur de genomförs, och vars inställning till transparens lägger grund för en modell som andra kan följa. Fonden får priset i kategorin för mindre kapitalägare (<£60 miljarder i förvaltning).

Vi är väldigt hedrade och stolta över att få den här utmärkelsen. Den visar att vi ligger i framkant i världen vad gäller hållbarhetsrapportering och transparens kring de här frågorna. Alla på AP2 arbetar med hållbarhet på olika sätt och är inblandade i det vi rapporterar externt så denna utmärkelse är verkligen till alla medarbetare”, säger Ulrika Danielson, chef för kommunikation och ägarstyrning på AP2.


För ytterligare information kontakta:

Eva Halvarsson, Andra AP-fondens verkställande direktör, tel. 031 704 29 00 eller

Ulrika Danielson, kommunikationschef, tel. 0709 50 16 13.

Andra AP-fonden är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet och en av norra Europas största pensionsfonder. Fonden förvaltar 421,2 miljarder kronor (30 juni 2021) inom i princip alla tillgångsslag och över hela världen. Vi är ledande specialister på det svenska pensionssystemet och strävar efter att vara en kapitalförvaltare i världsklass. Vi är globalt ledande i att integrera hållbarhet i våra investeringar, till nytta för pensionssystemet. Fonden är en långsiktig och ansvarsfull kapitalförvaltare. www.ap2.se