WIN WIN Award – vinnare 2022

Som partner till det globala hållbarhetspriset WIN WIN Gothenburg Sustainability Award kan vi nu meddela att mottagarna av 2022 års pris är Gårdsfisk (WIN WIN Award) och forskaren Sara Gutierrez Plata (WIN WIN Youth Award).

WIN WIN Award

Gårdsfisk bedriver landbaserad fiskuppfödning med visionen att producera världens mest hållbara fisk. Genom att odla nya arter på land i recirkulerande system är Gårdsfisk en pionjär inom framtidens hållbara matsystem.

WIN WIN Youth Award

Forskaren Sara Gutierrez Plata bedriver hållbart vattenbruk genom att restaurera utsatta korallrev med hjälp av den karibiska kungskrabban som effektivt frigör reven från kvävande växtlighet. Sara Gutierrez Plata exemplifierar hur hållbar akvakultur också måste betraktas – som ett sätt att reparera och mildra de skadliga effekter som människans beteende har på naturen.

Matproduktionen i världen står idag för drygt en fjärdedel av alla växthusgaser och är den primära orsaken till förlust av biologisk mångfald, avskogning och hotade fiskbestånd. Hållbar akvakultur är en del av lösningen på framtidens matförsörjning.Därför känns det extra viktigt att WIN WIN Award i år lyfter två olika innovativa aspekter av hållbar akvakultur som båda visar vägen framåt.

Priset kommer delas ut på WIN WIN Awards årliga gala den 21 oktober i Göteborg.

Winners 2022 | WIN WIN Award